Sunday, 2 December 2012

UiTM Alor Gajah, MDS week.

NEW PHASE OF LIFE :)

Alhamdulillah, Last Saturday on 24th was an unforgettable moment in my whole life. Finally..I'm now officially being AD 111 Student (Art and design) at UiTM LONDON ( Lendu,Alor gajah) haha.

K A G :p

Apakah itu MDS? MDS = Minggu Destini Siswa. Orientation week about 7 days -,- huwaaarghhhh.. saya paling malas gila bab2 mcm ni T.T
Ainaa bawak brg mcm nk pindah rumah terus. haha. Beg besar mcm gajah. Tengok yg lain2, elok je kecik. Haha tp xpelaa, peduli apa. Harap sangat tak homesick mcm masuk Asrama sepang dulu. hahaha.. And I got Kolej Tun Ali. Tergamam jugak lahh, sbb block baru and sangat cantik. Nak tengok? 

Cantikannnn. Hehe, oren2 gitu :p And I'm So grateful to be here :') Alhamdulillah.
Ni dari depan :)

Ha, yang ni bilik ainaa. Pun oren2 jugak. Kebetulan cadar pun sama. haha >,<

Excited sangat ni. Hehe. . Ainaa daftar 24hb, so bermulalah MDS tu. Ramai yg senior dulu ckp mds tu neraka gila.. Tapi sebenarnya xdela seteruk mcm tu. Untuk batch ainaa, diorang permudahkan semua benda. Batch pertama balik awal..hehe..Kteorg dapat balik awal ke bilik. Tak mcm dulu, diorang balik bilik pukul 12am/1am. Tp untuk batch ainaa, Paling awal kteorg balik bilik lepas isyak hehehe :p Kami sangat bertuah ~ Jangan jealous k :p tak pernah pun balik lambat smpai pukul 12 mlm.

Ok, Hostel ainaa ni semua baru. 3 hostel perempuan dan 1 je hostel lelaki. Tapi yang azabnya, setiap hari kena berjalan jauh. Perghhh. Sumpah jauh. Tak tipu. Setiap hari kena pergi Dewan Taming Sari tu. Dari hostel ainaa agak2, 2.5km. Ni belum lagi nk pergi ke Fakulti art and design tu. Jauhhhhhhhhhhhh gilaaaaaaa. Terasa nk beli basikal. For the 1st semester, we are no allowed to bring our own cars,motorcycles and bla bla..HARAM OK. Kena denda rm100. =.=" Siapa yg ada lesen pun tak boleh bawak kereta tu dalam uitm.... But for the next semester, boleh bawak. In shaa Allah next semester ainaa bawak kereta. Tu pun kalau ada kereta laaa kan -,- Roommates ainaa ada 3 orang termasuk ainaa. Seri, Wanie and me :) Seri budak AD jugak ada laa geng tidur lmbat nt T.T wanie Pra-diploma. Seri dari Johor, Wanie Dari Banting. And me? Serembannnn :p and mix org melaka jugak haha.

Untuk MDS ni, mcm2 taklimat ada. Kalau xde mds ni, mungkin kteorg tak selesai mendaftar kat sini lagi skg. Thanks a lot to abg2 and akk2 pm yang sangat sporting dan sangat membantu. Sebelum seminggu hari pendaftaran tu, Akk2 and abg2 ni semua lahh yang siapkan file2 tu semua. Terharu sangat. Diorang jaga kami smpai malam. Kejutkan kami guna siren. haha. Too much awesome memories :') They are too awesome. Lepas ni kami kena berdikari. And, untuk hari terakhir tu diorang buat video, tunjuk dlm satu dewan tu. Ok ainaa nanggis T.T sedihhh gilaaa ok. Ramai gila nanggis. And ada part yang kelakar, abg2 ni semua jahat gila ambil video kteorg tertidur dalam dewan tu. Ada yang melopong2 tidur hahaha. Lawak gila. 

Ha ni kwn2 ainaa. Say HI to them :) hehe. Dari kiri Amalina,Hanisah,Maisha,anis..ME and yg tengah2 tu Nazreen :) Ainaa sorang je budak AD. Yang lain tu semua Masscomm. Masa ni kteorg semua kena pakai tudung UiTM. Lelaki kena pakai Tie ala2 purple jugak. haha.


Ainaa tak sebilik pun dgn diorang. Tapi kalau pergi mana2 mesti dengan diorang, pergi makan, pergi solat, pergi dewan. Dalam dewan mesti duduk sama2 hehe. Mula2 ainaa ada jugak laa rasa awkward sebab diorang ni semua budak masscomm, ainaa plak budak AD. Hanisah,amalina budak seremban. Mmg dari awl2 lagi ainaa da contact dgn diorng dekat twitter sbb dapat tmpat sama :) Yang lagi 3org tu budak Kl. Hurmmm lepas ni ainaa mesti dah tak dapat lepak dgn diorang lagi dah sebab ainaa fakulti lain. Diorang sama, so tak terpisah punya lahhh. Sedih lahh pulak. hmm. Haa haritu ada budak lambat bangun. Kena denda, and org tu amalina. hahaha. Diorng yang lmbat kena ckp mcm ni dekat semua org"Kami mintak maaf, kami bangun lambat,kami tak mandi. Kami tak gosok gigi" Berulang2 kali kena ulang. Lawak gilaaa. hahaha. Perjalanan nk pergi dewan pun kena ckp mcm tu, depan2 budak lelaki jugak. Nasib baik ainaa tak bangun lambat. pfttttt -,-

So, I can't believe I'm saying this..but I miss MDS !! Minggu destini siswi UiTM Alor Gajah Melaka sesi December 2012 april 2013 is the best!! 


With abg Zahid and Adilla. Tak tahu nk ckp apa. Abg Zahid ni tinggi gila -,- mcm Zirafah. Hahaha. Abg ni popular bab2 jual air dan makanan. Dia akan pergi hostel kteorg jerit"Air2,Mari beli mari beli" haha :p Too much memories :) Tapi kat luar kolej ok, jgn salah faham. Lelaki tidak dibenarkan sama sekali masuk hostel perempuan. 

Ok nmpaknya panjang gila ainaa bercerita. -,- Nasib korang lahh baca sampai habis. hehe xD Hurmm zaman U sangat berbeza dengan zaman sekolah. SANGAT BERBEZA. Semuanya kena buat sendiri. So I have to get ready ! I have to do everything with my own.
Ok mungkin lepas ni ainaa akan busy nk update blog nt. Memandangkan jadual kelas pack gila. (Bajet je) -,- hehe. Takpe2, nt kalau ainaa ada masa ainaa update lg ok ? Ainaa dah nk balik London dah. sob sob sob . 

Assalamualaikum, Doakan ainaa yang terbaik dekat sini ok . Ainaa akan belajar rajin2 :) In shaa Allah amin :) 





2 comments:

Naz Nadhirah said...

assalamualaikum kak. saya nadhirah. 1/6/2014 saya daftar ke uitm lendu jugak. untuk course AD111.. sama dengan akak.. hehehe. hope dpt jumpa akak kat sana. hehe.. ni id wechat naznadhirahlee atau fb naz nadhirah lee. add tau. hehehe.

Anonymous said...

assalamualaikum akak, saya khairun nisa binti sohaimi. 2 jun ni saya akn mendaftar kat uitm alor gajah jugak. Akak, saya nak tanya, baju kurung putih tu nak kena bawak berapa pasang? ada kwn ckp yg tu utk perasmian je so sepasang cukuplah, betul ke? lepas tu t-shirt putih pun nak kena bawa berapa helai? masa mds tu mmg kena pakai tudung hitam je ke? kalau saya pakai tudung bawal biasa warna hitam boleh x? tp tudung bawal saya ada batu ngan kerawang... boleh ke? atau nak kena pakai yg plain je? sorry akak, banyak tanya pulak. harap akak dpt balas... terima kasih.